L'Escola Bressol Municipal Ballmanetes és una escola que acull a nens/-es de 0 a 3 anys.

Aquesta etapa és decisiva en la maduració i personalitat dels infants, per això potenciem el desenvolupament

en tots els seus àmbits: físics, emocionals,cognitius i relacionals.

La metodologia que seguim és activa i motivadora, ha de partir dels interessos i necessitats individuals.

Ballmanetes és una escola oberta, dinàmica, integradora i respectuosa.

dijous, 31 d’octubre del 2013


COM VIVIM LES FESTES A L’ESCOLA

 

 A Ballmanetes celebrem les festes populars. Són festes que se celebren per tradició cultural i que van lligades a una època de l’any determinada: la castanyada (tardor), el tió i carnestoltes (hivern), sant Jordi (primavera).

La vinguda dels patges a l’escola, l’arribada de la primavera i la festa de fi de curs són també motiu de celebració.

 

Les festes populars són un mitjà idoni per compartir i vivenciar en grup i són també una font d’il·lusió per afavorir la creativitat imaginativa dels infants.

Les festes són també una manera més de treballar totes les àrees de coneixement personal i un mitjà per transmetre informacions i vivències culturals.

 

Dies o setmanes abans els nens/es i les educadores comencen a preparar la festa. Es fan treballs individuals o col·lectius a la classe, activitats de manipulació (fruits de la tardor, purpurina, confetti, flors...), de plàstica (colors de l’estació, màscares, la rosa de sant Jordi...), de música (cançons i danses relacionades amb la festa...), es treballa el vocabulari específic (imatges, contes, dites...), es fa alguna sortida....

Les festes s’esperen amb moltes ganes i a poc a poc entre tots decorem les classes i l’entrada de l’Escola (senyora castanyera, Reis, drac...).

 

Tota la comunitat educativa participa de les festes. Els nens i nenes, depenent de l’edat,  l’interès, la maduració i el moment del curs en que ens trobem ho viuen de manera diferent.

Hi ha festes que van adreçades als nens/es de les classes de P-2 (castanyada, patges i carnestoltes) però els nens/es de P-1 s’afegeixen també a aquestes celebracions segons el grau de motivació i les ganes d’implicar-s’hi.

El tió (donar-li menjar, fer-lo cagar...), l’arribada de la primavera (cantar cançons, berenada...) i sant Jordi (llegenda, rosa, contes nous que els més grans de l’escola han comprat a les parades de llibres...) són festes en les que participen tots els grups.

Per ajudar als infants a viure les festes amb més seguretat i anar-les interioritzant, mirem de celebrar-les quan ja han tingut ocasió d’haver-les viscut a casa seva.

 

 

Les famílies tenen un paper important en les festes i hi col·laboren aportant el que els demanem (fruits de la tardor, menjar per el tió...), afegint-se al final de festa amb les castanyeres i els patges o bé de manera més activa a la berenada que fem tots plegats a finals  de curs per acomiadar als nens/es que deixen l’escola.

En algunes d’elles la implicació de l’A.M.P.A. és essencial per el seu desenvolupament (disfressant-se de castanyers/es, fent de patges, comprant joguines o llibres, per l’ espectacle infantil....).

 

 

LES FESTES SÓN TAMBÉ UN MOTIU PER GAUDIR D’UN DIA DIFERENT A L’ESCOLA!

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada